Mandala nedir?

Mandala, daire veya merkez anlamına gelir. Belirgin bir merkez noktası etrafına yerleştirilmiş şekiller ve desenlerden oluşmaktadır. Mandala çalışması dıştan içe veya içten dışa boyanır. Önemli olan sırayı bozmamaktır.

Mandala ile uğraşmak ruhsal olarak; insan zihnini rahatlatan bir uğraştır. Mandalalar, meditasyon aracı olarak kullanılabilmektedir

Mandala boyamak insanı sakinleştirir ve rahatlatır.

Eğitim tekniği olarak uygulanan bu yöntem 12 asıl renk ile gerçekleştirilir. Nesne uyumu ve renk uyumu içeren Mandala, zihne ve ruha hitap eder.

Yararları :

1- Ruh’ un ilacıdır.

2- Farkındalık yaratır.

3- Günlük yaşam ve krizlerle ile kolay başa çıkmayı sağlar.

4- Odaklanma süresini arttırır.

5- Bireysel yaratıcılığı keşfetmektir.

6- Sakin ve soğukkanlı olmayı öğretir.

7- Mandala çalışması yapan kişinin iç dünyasını daha iyi tanımanızı sağlar.

8- Zekanın, vücudun ve ruhun kaynaşmasını sağlar.

 

Çocuklara Etkisi :

Slow müzik eşliğinde Mandala boyayan çocuklarda yukarıda bahsedilen birçok olumlu etki görülmektedir. Boyama sürecini paylaşırken çocuğa verdiğiniz mesajlar ve ortak çalışma ile birlikte geçirdiğiniz vakit çok değerlidir. Ayrıca çocukların grup çalışmasına olumlu uyum sağladığı görülmüştür.

Mandala Boyama Örnekleri İçin Tıklayınız >>>

 

SUDOKU NEDİR?

Japon tipi bir oyundur ve ‘ sayılar tek olmalı’ anlamına gelen kelimelerin kısaltmasıdır. Rakam yerleştirme olarak da bilinir.

Dünyada büyük ilgi gören oyunların başında gelen bu bulmaca, rakamlardan oluşur. Rakamlarla oynanmakla beraber matematik işlemi yapılmasına gerek kalmadan mantık yürüterek oynanır.

Bulmacanın aşamalarına göre ipuçları verilir. Zeka gücünü geliştirir. Ulaşım araçlarında, dinlenme anlarında, boş zamanlarınızda kolaylıkla oynanabilecek bir oyundur.

yg-sudoku

SUDOKU NASIL OYNANIR ?

Sudoku genel olarak 9×9 kareden oluşan bir alanda oynanıyor. Bu 9×9 luk alan içinde

Sarı alanda görüldüğü üzre 3×3 lük bölgelerden oluşuyor. Bazı karelere rakamların işlenmesi ile başlar. Doldurulan kare sayısı belli olmamakla birlikte zorluk derecesi arttıkça daha az olmakta. Sarı renk ile taranmış her alanda, boş kalan kareler 1 ile 9 arasındaki rakamlarla doldurmaktır. Bu rakamları yerleştirirken dikkat etmeniz gerekenler: Dikey, yatay ve sarı bölge olarak rakam kendini tekrar etmemelidir.

Yani her sütun ve her bölge (3×3 lük alan) ; 1 ile 9 arasındaki rakamlardan sadece bir kere yerleştirilmesiyle doldurulmalıdır.

 

 

 

Sudoku Örneği

sudoku-örnek

 

Comments